Κρυοχειρουργική ή κρυοθεραπεία ονομάζεται η επίτευξη ακραίου ψύχους με σκοπό την καταστροφή πάσχοντος ιστού. Πρόκειται για μια εναλλακτική θεραπευτική επέμβαση που γίνεται ολοένα και πιο διαδεδομένη αφού είναι πιο ανώδυνη. Έχει αποδειχθεί ότι είναι αποτελεσματική και αποδοτική σε ποικίλες δερματικές παθήσεις, παρέχει υψηλά ποσοστά ίασης και καλά αισθητικά αποτελέσματα, με λίγες μόνο αντενδείξεις και επιπλοκές.

Πως εφαρμόζεται

Επιτυγχάνονται πολύ χαμηλές θερμοκρασίες χρησιμοποιώντας υγρό άζωτο και χρησιμοποιείται για τη θεραπεία καλοήθων και κακοήθων βλαβών του δέρματος. Στόχος είναι η καταστροφή-καυτηρίαση του ανεπιθύμητου ιστού, έτσι στις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες επιτυγχάνεται ο θάνατος του κυττάρου. Οι θερμοκρασίες αυτές κυμαίνονται από -170 έως -196οC αυτό βοηθάει στο να έχουμε μια μεγάλη ταχύτητα ψύξης και βραδύα απόψυξη.Το υγρό άζωτο ψεκάζεται απ' ευθείας πάνω στον όγκο ή εφαρμόζεται πάνω στον όγκο με μια μεταλλική επιφάνεια (κρυόδιο).

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες δερματοχειρουργικές  επεμβάσεις σαν εναλλακτική μέθοδος, όπως είναι η καταστροφή των κονδυλωμάτων ή και των σπίλων, αλλά και σε αιμαγγειώματα και σε ένα μεγάλο αριθμό καλοήθων νεοπλασιών. Ο χρόνος αποθεραπείας διαφέρει ανάλογα με το είδος της επέμβασης, συνήθως είναι 10 με 45 ημέρες και σπάνια εμφανίζονται παρενέργειες μετά την επέμβαση. Η επέμβαση γίνεται συνήθως με μια απλή αναισθητική κρέμα και σε ορισμένες περιπτώσεις δεν χρειάζεται καν. Είναι σημαντική η φροντίδα της πληγής για την αποφυγή ενδεχόμενου μόλυνσής της.

                                  

 

ΩΡΑΡΙΟ  ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα - Τρίτη
Πέμπτη - Παρασκευή

09:00 - 21:00

Τετάρτη
09:30 - 21:30