Οι ευρυαγγείες είναι εμφανείς λεπτές φλεβίτσες που βλέπουμε στο δέρμα. Είναι αρκετά συχνό πρόβλημα, δεδομένου ότι υπάρχει σε ποσοστό μεγαλύτερο του 50% του γυναικείου πληθυσμού, αλλά λιγότερο στους άντρες.

                  Θεραπεία Ευρυαγγείων
ΑΙΤΙΕΣ


Οι ειδικοί δίδουν τον ορισμό του προβλήματος, ως «παθολογική διάταση των μικρών φλεβών (των τριχοειδών αγγείων) στα πόδια». Τα τριχοειδή αγγεία που ''σπάνε''-διαστέλλονται αποκτούν μπλε ή κόκκινο χρώμα και απλώνονται στο δέρμα σαν ιστός αράχνης. Η κληρονομικότητα και οι ορμονικές μεταβολές (π.χ. κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, της έμμηνης ρήσης, της λήψης αντισυλληπτικών, της εμμηνόπαυσης) είναι οι κυριότερες αιτίες που οδηγούν στην εμφάνιση ευρυαγγειών. Συχνά, μάλιστα, τα «σπασμένα» αγγεία παρουσιάζονται για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και παραμένουν, σε μικρότερο βαθμό, μετά τον τοκετό. Η παρατεταμένη ορθοστασία, η έκθεση στον ήλιο, το κάπνισμα και η παχυσαρκία επιβαρύνουν την κατάσταση.

ευρυαγγείες μπορεί να συνυπάρχουν και με ακόμη πιο σοβαρή φλεβική ανεπάρκεια: τους κιρσούς. Οι κιρσοί (ή άλλως φλεβίτιδα) έχουν μπλε απόχρωση και οφιοειδή όψη (π.χ. μπορεί να ξεκινούν από το μηρό και να καταλήξουν στην κνήμη).

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΥΡΕΙΑΓΓΕΙΩΝ

Όσον αφορά το πρόσωπο, όπου κυριαρχεί ένα τροφοφόρο αγγείο ο καλύτερος τρόπος θεραπείας είναι με laser.

Ανάλογα με το μέγεθος της ευρυαγγείας μπορεί να χρειασθεί και δεύτερη ή τρίτη εφαρμογή της θεραπείας με διάστημα ενός μηνός μεταξύ τους.

Αυτού του τύπου οι ευρυαγγείες σβήνουν σιγά σιγά και μόνον σε πολύ δύσκολες περιπτώσεις παραμένει κάποιο υπόλειμμα που αν επιμείνουμε θεραπευτικά υποχωρεί.

Για τις ευρυαγγείες-φλεβεκτασίες των κάτω άκρων απαιτείται tripplex φλεβικής κυκλοφορίας κάτω άκρων για έλεγχο των βαλβίδων και εκτίμηση της επιπολής και εν τω βάθει κυκλοφορίας του αίματος.

Η καλύτερη θεραπευτική τεχνική είναι η σκληροθεραπεία σε συνδυασμό με laser που γίνεται σε θεραπείες-συνεδρίες κάθε ένα με δύο μήνες. Αμέσως μετά από κάθε θεραπεία απαιτείται σύσφιξη των κάτω άκρων με ειδικές ελαστικές κάλτσες για 2-5 ημέρες. Ο αριθμός των συνεδριών εξαρτάται από το πρόβλημα.

 

ΩΡΑΡΙΟ  ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα - Τρίτη
Πέμπτη - Παρασκευή

09:00 - 21:00

Τετάρτη
09:30 - 21:30